ARC One – Amerikkalainen näkemys sähköveneestä

”There is no substitute for cubic inches”. Lieneekö tämä ollut mielessä kun ryhmä entisiä Space-X insinöörejä päätti suunnitella sähköveneen jossa tehoa ja akkuja on ”riittävästi”. 24 jalkaisesta ARC One veneestä löytyy nimittäin 375 kW (470 hv) sähkömoottori ja 200 kWh (!) akusto.

USA:n länsirannikolla sijaitseva ARC Boatsin CTO ja perustajajäsen Mitch Lee kertoo että kun he perustivat yritystä, yksi johtoajatuksista oli siirtyä fossiilista polttoaineista sähköön mahdollisimman nopeasti. Raketti-insinööritaustoistaan huolimatta, on silti hatunnoston arvoinen suoritus saada ensimmäinen vene valmiiksi alle vuodessa. Veneen voimalinjasta löytyy 800 voltin 350kW moottori ja 200 kWh akusto. Akkukapasiteetin koosta saa käsityksen kun vertaa sitä esim. Teslaan jonka suurin akku on 100 kWh. ARC Boatsin mukaan veneellä on noin 3-5 tunnin toiminta-aika.

Täysähköinen ARC One on muutoin varsin perinteistä teknologiaa, akseliveto ym. ja se onkin suunniteltu lähinnä vesiurheiluun, kuten vesihiihto ja wakeboardin vetäminen. Voit varata omasi jo nyt 1000 dollarin varausmaksulla ja ennen toimitusta ARC Boatsin talousosasto odottaa noin 300000 dollarin kompensaatiota.

Lue lisää täältä: https://plugboats.com/arc-one-350kw-electric-boat-former-spacex-engineers/