General Motors satsaa sähköveneilyyn.

Amerikkalaiset suuryritykset panostavat sähköistykseen. Brunswick joka valmistaa mm. Mercuryn moottoreita on jo aiemmin ilmoittanut tuovansa oman sähköperämoottorinsa markkoinoille 2022. General Motors, jota ei välttämättä heti yhdistä veneilyyn muutoin kun moottoreidensa osalta, on ostanut 25 % osuuden Yhdysvaltain länsirannikolla Seattlessa sijaitsevasta Pure Watercraft yrityksestä. Pure Watercraft on perustettu vuonna 2011 ja tällä hetkellä heillä on ennakkomarkkinoissa 25 kW sähköperämoottori. General Motorsin lehdistötiedotteen mukaan yritys aikoo satsata 35 mrd. dollaria sähköisen ja autonomisen liikenteen kehitykseen vuoteen 2025 mennessä.

Kuten autoilu, veneily on Yhdysvalloissa valtava markkina ja rahaliikenne liikkuu miljoonien sijasta miljardeissa ja GM:n strategiana on päästä markkinoiden johtoasemaan sähköajoneuvoissa. Tulemme varmasti lähitulevaisuudessa kuulemaan, mitä suunnitelmia GM on ajatellut tämän hankinnan osalta.

Lue lisää täältä: https://media.gm.com/media/us/en/gm/home.detail.html/content/Pages/news/us/en/2021/nov/1122-purewatercraft.html

sekä täältä: https://www.cnbc.com/2021/11/22/gm-takes-a-stake-in-electric-boating-start-up-pure-watercraft.html