Italialainen Volaviamare Group tekee sähkökonversion matkustajalauttaan.

Napolinlahdella turistiliikennettä liikennöivä Volaviamare Group on tehnyt sopimuksen Italialaisen Sealance yhtiön kanssa Deepspeed-sähkökäyttöisen vesisuihkuvetolaitteen asentamisesta 24 metriseen 160 matkustajan Calypso-alukseen, joka kuljettaa vierailijoita luonnonkauniille Ischian ja Procidan saarille ja sieltä pois. Lautan kaksi dieselmoottoria korvataan kahdella sähköisellä DeepSpeed vesisuihkuvetolaitteella. Lauttayhtiö on allekirjoittanut sopimuksen DeepSpeed-sähkö valmistajan Sealencen kanssa järjestelmästä, jossa on kaksi innovatiivista moottoria. DeepSpeed vetolaitteissa on sisäänrakennettu sähkömoottori jossa on 300 kW huipputeho ja 200 kW jatkuva teho (400 hv ja 275 hv).

Sähkökonversion ansiosta lautta voi purjehtia täysin sähköisesti noin 6 tuntia vuorokaudessa 18 solmun nopeudella (33 km/h). Sealance yritys joka valmistaa DeepSpeed mootttoreita aloittaa sähkökonversion vuoden 2022 alussa, minkä jälkeen tehdään merikokeet ja lautta palaa liikenteeseen 2023.

Mielenkiintoista on myös se, että Sealance yhtiöllä on testiohjelma jossa veneilijät voivat ilmoittautua ja ehdottaa omaa venettänsä konvertoitavaksi. Sealance antaa ilmaiseksi vetolaitteen asennettavaksi ja testattavaksi noin vuoden ajaksi, jonka jälkeen veneen omistaja voi ostaa moottorin itselleen hyvällä alennuksella.

Lue lisää PlugBoatsin artikkelista. https://plugboats.com/electric-hydrojet-retrofit-italian-tourist-ferry/