Voiko veneeni sähköistää?

”Voiko veneeni sähköistää?” Se on yleisin kysymys jonka, saamme veneen omistajilta. Onko mahdollista ja järkevää korvata veneessä oleva bensiini- tai dieselmoottori sähkömoottorilla?

Ympäristöystävällistä, päästötöntä ja äänetöntä. Ei pakokaasuja eikä palavaa polttoainetta veneessä. Ei jokavuotista öljynvaihtoa, moottorin suojausta jäätymiseltä, vaan ympäristöystävällinen, huoltovapaa sähkömoottori. Entistä useampi veneilijä pohtii sähkömoottorin asentamista omaan veneeseen tai jopa kokonaan uuden sähköveneen hankintaa. Jos asiaa ajatellaan pelkästään teknisestä näkökulmasta ei asiassa ole ongelmaa. Sähkömoottorin asennus polttomoottorin tilalle on mahdollista. 

No onko sähkömoottori sitten paras ratkaisu veneeseesi? Tämä onkin sitten jokaiselle veneen omistajalle vaikeampi kysymys. Lähtökohtaisesti kysymys on siitä miten ja missä venettä käytetään. Sähkö soveltuu veneen käyttövoimaksi siinä kuin bensiini tai dieselöljy, ja päätöksentekoprosessi sähköistykseen voi olla hyvinkin monimutkainen. Jos otamme vertailuun kaksi samanlaista venettä, toisen veneen omistaja ajaa aluksellaan vain lyhyitä matkoja, ehkä tunnin, kaksi kerrallaan, ehkäpä yhteysajoa venesatamasta mökille tai muutoin rauhallista ajoa rannikon tuntumassa, kun taas toinen omistaja haluaa ajaa veneensä Helsingistä Kotkaan ja mahdollisimman nopeasti. Veneiden omistajilla saattaa olla venepaikka venesatamassa tai yksityisessä laiturissa, jossa on pääsy maasähköön akkujen lataamista varten, kun taas toinen omistaja pitää veneensä trailerin päällä ja voi ladata akkuja kotonaan tai hänellä ei ole lainkaan pääsyä sähköverkon latausmahdollisuuteen ja hänen on käytettävä aurinko- tai tuulienergiaa akkujen lataukseen.

Olemme koostaneet sivuillemme yleisimmät veneiden omistajia askarruttavat kysymykset ja niihin erilaisia ratkaisuja. Toivomme että tutustuttuasi niihin, olet entistä vakuuttuneempi siitä että sähköveneily on myös sinun valintasi.

Jokaisen veneen ja omistajan kohdalla on paljon muuttujia, ja ei ole helppoa löytää yhtä lähestymistapaa veneiden sähkökäyttöisen järjestelmän tarjoamiseen. Siksi me Electric Marinessa tarjoamme apuamme jotta voimme auttaa veneen omistajaa valitsemaan hänen tarpeisiinsa soveltuvan järjestelmän. Kerromme sinulle realistisesti ja selkeästi eri vaihtoehdot ja kerromme myös pettymysten välttämiseksi sen, milloin ei ole ehkä hyvä idea valita käyttövoimaksi sähköä. Kerromme sinulle etukäteen mitä voit odottaa lopputulemaksi, sillä haluamme että että asiakas on tyytyväinen tekemäänsä valintaan.