Vene-messut jäivät välistä

Vene 21 Båt messut peruttu– Helmikuulle tilalle verkkotapahtuma

Helsingissä helmikuussa järjestettävät Vene 21 Båt -messut on peruttu. Seuraavan kerran Helsingin venemessut järjestetään helmikuussa 2022.

Messukeskuksessa järjestettävät Vene Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, jossa esitellään vuosittain noin 500 venettä ja veneilyn koko oheiskirjoa. Viime helmikuussa Vene 20 Båt -messuilla vieraili yli 70 000 kävijää.

Venemessujen valmisteluaika on pitkä, koska veneiden tuominen messukeskukseen on työlästä ja vaatii paljon resursseja. Siksi messujen järjestämisestä tai peruuttamisesta tarvittiin päätös hyvissä ajoin ennen helmikuun tapahtumaa.

Vaikka tiukentuneet rajoitustoimet ja tuloillaan oleva rokote onnistuessaan herättävät toivoa koronatilanteen mahdollisesta paranemisesta, katsoi moni näytteilleasettaja tilanteen olevan siinä märin epävarma, ettei fyysiseen messutapahtumana sitoutuminen ollut mahdollista.

– Olemme tehneet Messukeskuksen kanssa valtavasti töitä hienon ja ennen kaikkea turvallisen messutapahtuman eteen. Käytämme näitä oppeja Vene 22 Båt -näyttelyn valmistelemiseen ja teemme siitä entistä paremman näyttelyn, lupaa Vene Båt -messujen toimeksiantajan Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n hallituksen puheenjohtaja Kim Koskinen.

Messukeskus on valmis järjestämään tapahtumia turvallisesti Messukeskuksessa heti kun se on viranomaisten mielestä mahdollista. Suuret tapahtumatilat, ilmanvaihto ja erikoisjärjestelyt mahdollistavat messujen järjestämisen myös poikkeusolosuhteissa. Messukeskus seuraa tarkasti viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja toimii niiden mukaisesti.

– Nyt on parempi keskittyä Vene 22 Båt -messuihin ja suunnata katseet helmikuun uuteen Vene 21 Båt verkossa -tapahtumaan ja tehdä siitä mahdollisimman kaupallinen ja sisältörikas. Uskomme että venemessujen uskolliset kävijät löytävät myös verkkotapahtuman, toteaa Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Messukeskus on järjestänyt nyt poikkeusaikana useita onnistuneita verkkotapahtumia. 

– Uskomme verkkotapahtuman voimaan nyt poikkeuksellisena aikana. Uudessa verkkotapahtumassa löytyy houkuttelevaa tarjontaa ja sisältöä jokaiselle veneilyn ystävälle, kertoo venemessuista vastaava Juha Kuusla Messukeskuksesta.

Vene 21 Båt verkossa tapahtuma järjestetään 12.–21.2.2021. Fyysiset Vene 22 Båt -messut on vuorossa seuraavan kerran 11.–20.2.2022.

www.venemessut.fi