Läh­dös­sä veneilemään? Tar­kis­ta ve­si­lii­ken­teen häi­riöt Fintrafficin Lii­ken­ne­ti­lan­ne-pal­ve­lus­ta

Vesille veneilijän mieli. Fintrafficin Liikennetilanne-palveluun on tuotu uusia sisältöjä helpottamaan niin veneilijöiden kuin muidenkin suomalaisten matkan suunnittelua – olitpa sitten liikkeellä autolla tai veneellä.

Tieliikenteen ajokelin, ruuhkatietojen ja tietöiden lisäksi Liikennetilanne-palvelusta voi tarkistaa vesiliikenteen häiriöt sekä turvalaitteiden vikailmoitukset. Mobiilisovellus sisältää entuudestaan mahdollisuuden antaa palautetta väylien kunnosta, käyttäjä voi esimerkiksi jättää palveluun kuvan paikasta, jossa on viallinen merimerkki.

Liikennetilanne-mobiilisovelluksen ansiosta eri liikennemuotojen liikennetilanteen reaaliaikainen seuraaminen muuttuu entistä yksinkertaisemmaksi. Tämä auttaa oman matkan suunnittelussa sekä edistää näin turvallista ja sujuvaa liikkumista. Sovellus perustuu yhtiön julkaisemaan avoimeen dataan muun muassa tieliikenteen häiriöistä, ajokelistä ja ennusteesta, liikenteen sujuvuudesta ja ruuhkista, painorajoituksista ja jääteistä. Keskeistä sovelluksen sisältöä ovat myös maanteiden varrelta kerättävät kuvat kelikameroista sekä mahdollisuus jättää palautetta liikenneväylien kunnosta ja tehdä ilmoituksia liikenteen sujuvuudesta. Liikennetilanne-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play Storesta tai App Storesta

Liikennetilanne-palvelu helpottaa yhä useamman suomalaisen arkea. Palvelua käyttää viikoittain noin 30 000 kävijää. Liikennetilanne-palvelun tie-, rata- ja vesiliikenteen tiedot jaetaan myös avoimena datana Fintrafficin Digitraffic-palvelussa. Palvelun kautta jaettava tieto on koneluettavaa avointa dataa, mikä mahdollistaa sovelluskehittäjille uusien palveluiden ja ohjelmistojen kehittämisen.