Tässä on Taigaa – Sähkövesiskootterit rynnistävät markkinoille!

Kanadalainen vesiskootterivalmistaja Taiga rynnistää markkinoille toisen kanadalaisen yrityksen, SPAC:n, tuella. SPAC ilmoitti aikeistaan ostaa Taiga ja samalla investoida 100 miljoonaa dollaria tukemaan Taigan kasvustrategiaa (Detaljeja kaupasta löytyy kanadalaisen CISION -verkkopalvelun lehdistötiedotteesta: CISION.). Tämä kauppa osoittaa selkeästi sen, että sähköistyminen on leviämässä nopeasti autoista myös muihin kulkuneuvoihin.

Taigalla on etumatkaa

Taigan perustivat kolme Montrealin McGill Universityn opiskelijaa, jotka olivat mukana yliopiston sähkökilpa-autotiimissä. Jos ennen valmistumistaan Paul Achard, Gabriel Bernatchez ja Sam Bruneau aloittivat työn sähkömooottorikelkan parissa nähden valtavan mahdollisuuden. Kun Taiga oli toteuttanut sähköisen moottorikelkan oli verrattain helppoa siirtyä vesiskoottereiden pariin. Yrityksen ensimmäistä tuotetta, Orca-vesiskootteria, valmistettiin rajattu määrä ja se myi nopeasti loppuun. Viime heinäkuussa markkinoille tuli kaksi uutta mallia, joiden hinnat alkoivat varsin maltillisesti 15 000 dollarista.

Taigan perustajat

Nyt yritys on valmis aloittamaan uuden vaiheen tuotannossaan ja suunnittelee kapasiteettinsa laajentamista. Taiga toimii tällä hetkellä 5000 neliömetrin tuotantotiloissa Montrealissa Kanadassa ja aikoo laajentaa tuotantokapasiteettiaan 2000 ajoneuvoon vuodessa 2021 loppuun mennessä.

Electric Marine on mukana kehityksessä

Electric Marine on varannut ensimmäisen Suomeen tulevan Taigan sähkövesiskootterin. Seuraamme tarkasti markkinoiden kehitystä ja odotamme innolla saavamme Taigan vesiskootterin käyttöömme.