Merisataman sähkövene aloittaa liikennöinnin – Kutsusta laituriin tuleva vene kuljettaa saarelta toiselle Helsingin paraatipaikalla

Saarihyppely Helsingin lähisaarten kesken helpottuu. Uudentyyppisen sähköveneen voi tilata mistä tahansa minne tahansa reitin varrella.

Sovelluksella tilattava Callboats-sähkövene aloittaa 24.6.2021 liikennöinnin Helsingissä. Katamaraani-tyyppisellä veneellä pääsee useammalta Merisataman alueen laiturilta Harakan saareen sekä Uunisaareen, Sirpalesaareen ja Liuskasaareen.

Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu elokuun loppuun saakka. Tämä on toinen kesä, kun Helsingin vesiliikenteessä kokeillaan sähkökäyttöistä yhteysvenettä. Tänä kesänä käytössä on aiempaa suurempi vene, kyytiin mahtuu kaksitoista matkustajaa. Myös veneen reitti on uusi ja entistä laajempi. Viime kesänä sähkövene kulki Vartiosaaren ja Laajasalon välillä. Liikennöintiä jatketaan tänä kesänä myös tällä välillä eri yrityksen toimesta.

Lue lisää täältä: https://forumvirium.fi/merisataman-sahkovene-aloittaa-liikennoinnin-kutsusta-laituriin-tuleva-vene-kuljettaa-saarelta-toiselle-helsingin-paraatipaikalla/